Podcasts over Schotland
Andere Schotlandinspiratie
Andere Schotlandinspiratie
11/29/2023
1 min

De leukste podcasts uit en over Schotland

11/29/2023
1 min

In de auto, in de trein en op de veerboot. In bed en tijdens het wandelen. Ik luister regelmatig naar podcasts, en dan het liefst naar podcasts uit en over Schotland. In dit artikel deel ik mijn favorieten. Ik link naar Spotify, maar de podcasts zijn ongetwijfeld ook in jouw favoriete podcastapp te beluisteren.

1. Scottish Folk: de podcast met volksverhalen uit Schotland

De Schotse Eileen vertelt in deze podcast in een zangerig Schots accent Schotse folksverhalen. Heel fijn om naar te luisteren, en je leert al luisterend ook nog wat. Ik speel deze podcast bijna elke avond voor het slapengaan, omdat ik haar stem zo fijn vind om naar te luisteren. Vrienden van mij luisteren de verhalen tijdens het autorijden, dus het zijn niet per se slaapverhaaltjes ;)


2. Wild for Scotland: reisblog in podcastvorm

De podcast Wild for Scotland is een soort verhalend reisblog in audiovorm. In de afleveringen doe je inspiratie op voor je volgende reis naar Schotland. Je luistert niet alleen naar fijn vertelde verhalen, je haalt er ook nog praktische tips uit. Puffins kijken op het Isle of Canna anyone?


3. Love Scotland: podcast over de geschiedenis van Schotland

Love Scotland is de podcast van de National Trust of Scotland, de organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor het behoud van historische gebouwen. De afleveringen leren je meer over de Schotse geschiedenis, landschappen en natuur. Ontdek alles over Schotse battles of Schotse zeevogels


4. Scotland Outdoors: de podcast over outdoor in Schotland

Voor de actieve Schotlandliefhebbers is er de podcast Scotland Outdoors. Luister naar inspirerende Schotten die vertellen over de natuur en avonturen in de Schotse wildernis. Van iemand die zijn eigen voedselbos aanlegt tot iemand die alles weet over de archeologie in een afgelegen glen. Van vrouwelijke bergreddingswerkers tot lange afstand fietsers.

5. Whisky Sisters podcast: podcast over whisky in Schotland

Ben je fan van het gouden Schotse drankje? Dan is de Whisky Sisters podcast voor jou. De zussen Inka Larissa en Jennifer Rose spreken over de drank en distilleerderijen. Ze nodigen regelmatig een gast uit die over... ja whisky komt praten ;)


Jouw favoriete podcasts over Schotland

Heb jij een fijne podcast over Schotland ontdekt die nog niet in dit lijstje staat? Plaats de naam en/of een linkje in de comments, dan ga ik luisteren en voeg ik hem eventueel toe!

Reacties
Categorieën