Beste series over Schotland
Andere Schotlandinspiratie
Andere Schotlandinspiratie
05/01/2024
2 min

De beste series over Schotland

05/01/2024
2 min

Denk je aan een serie die zich afspeelt in Schotland, dan denk je misschien al snel aan Outlander. Maar er is meer fijns dat zich afspeelt in dit ruige land. Al kijkende kan je je vanuit Nederland zo in de Hooglanden wanen. Ik zette 6 series over Schotland en series die zich afspelen in Schotland voor je op een rijtje.

1. Outlander, de bekendste serie over Schotland

De serie Outlander hoeft als bekendste serie die zich afspeelt in Schotland niet waarschijnlijk geen introductie te krijgen. Maar hier komt hij toch ;)  De serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Reis kijkend mee in het verhaal van Claire Randall, een verpleegster uit de jaren 1940, die per ongeluk terug in de tijd reist naar 18e-eeuws Schotland. In deze serie leer je ook veel over de geschiedenis van Schotland en veel plekken die je in de film ziet terugkomen, kan je nog altijd bezoeken. Deze serie is op het moment van schrijven onder meer te zien op Amazon Prime en Netflix.

leuke-series-schotland

2. Monarch of the Glen

De serie Monarch of the Glen is een klassieker die vooral bij oudere kijkers bekend is. De kwaliteit van de beelden en de serie zelf is anders dan die van modernere series, maar de scenes zijn nog altijd grappig en de landschappen die tussendoor in beeld komen nog altijd mooi. Je kan de belevenissen van de familie MacDonald in de Schotse Hooglanden volgen in 7 seizoenen. Zie hier waar deze serie te bekijken.


3. Men in Kilts: een serie met Sam and Graham door Schotland

In Men in Kilts maak je met Outlander acteurs Sam Heughan and Graham McTavish een roadtrip door Schotland. Gekleed in traditionele kilts nemen ze je mee door prachtige Schotse landschappen, met oog voor de Schotse cultuur, geschiedenis en tradities. Geen droge verhalen hier, maar een flinke dosis humor terwijl je ook nog wat leert. Deze serie bekijk je via Amazon Prime.

Tip: over deze roadtrip is ook een gelijknamig boek gepubliceerd. 

4. Shetland

De Schotse serie Shetland speelt zich - surprise! - af op de Shetland eilanden in het noorden van het land. Shetland is een misdaadserie gebaseerd op de boeken van Ann Cleeves. Via onder meer Youtube (betaald) en Amazon Prime volg je detective Jimmy Perez terwijl hij misdaden oplost op de eilandengroep. 


5. This Farming Life

This Farming Life is een serie over het boerenleven in Schotland. Neem een kijkje in het leven van boeren die op de meest afgelegen plekken hun werk doen, wat voor weer het ook is. Leer hoe de boerencultuur het Schotse landschap beïnvloedt en in stand houdt. Deze serie is van BBC.

 

6. een serie over de natuur van Schotland: Scotland's Wild Heart

Zwijmelen bij Schotlands mooiste landschappen? Bekijk de BBC-serie Scotland's Wild Heart over Schotse natuur en wilde dieren. Met een mooie rol voor de Cairngorm en een kijkje in het leven van onder meer zeearenden, otters en edelherten. Helaas alleen nog te zien op Prime Video. Nog een serie over de natuur in Schotland kijken? Zoek naar de BBC-series Wild Scotland en The New Wild.


Reacties
Categorieën