Wandelen in Schotland
Wandelen in Schotland
12/11/2023
1 min

Routeinspiratie in het boek Wanderlust British & Irish Isles

12/11/2023
1 min

288 pagina’s vol inspirerende routebeschrijvingen, handige wandeltips en foto's waarvan het water je in de mond loopt. Ik leef zo minimalistisch mogelijk, maar voor het koffietafelboek Wanderlust British & Irish Isles houd ik altijd een plekje vrij.

Wanderlust British & Irish Isles

De titel doet misschien vermoeden dat het hier gaat over wandelen op eilanden. Ja, maar niet de eilanden die onderdeel zijn van bijvoorbeeld Schotland, maar heel Groot-Brittannië en Ierland als eilanden. De 40 lange afstand wandelroutes in het boek liggen verspreid door Engeland, Schotland, Wales Noord-Ierland en Ierland.


Bekende en minder bekende routes

Schotse klassiekers zoals de West Highland Way en de Affric Kintail Way mogen natuurlijk niet ontbreken in dit boek. Er staan ook verrassende, minder bekende wandelroutes in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange rondwandeling over Suilven, de markante berg in het noorden van Schotland? Lang niet alle lange afstand wandelroutes in Schotland staan erin, maar oooooit hoop ik daar zelf een boek over uit te geven, dus dan komt dat alsnog wel goed ;)


Inspiratie opdoen voor je volgende avontuur of gewoon lekker wegdromen

De sfeerbeschrijvingen en foto's in het boek maken het fantastisch vermaak voor een avondje op de bank. Gewoon lekker wegdromen bij al die schoonheid. Heb je een route gevonden die je zelf wilt gaan lopen? Dan helpen de sfeerbeschrijvingen en praktische details je bij de voorbereiding op je avontuur. Je leest er bijvoorbeeld over de beste reistijd en overnachtingsmogelijkheden onderweg.


Wanderlust British & Irish Isles bestellen

Wanderlust British & Irish Isles is een Engelstalig boek uitgegeven door Gestalten. Het boek verscheen in oktober 2023 en is dus lekker up-to-date. Het hardcover boek is 288 pagina’s dik en te bestellen via onder meer Bol.com.

Reacties
Categorieën